Voorbereiding voor inschrijving

Neem de tijd om alle informatie te lezen, dat voorkomt verrassingen achteraf.
 

CastingWorkshop

In één dag les krijgen in verschillende disciplines van mensen afkomstig zijn uit in het werkveld. Hoe leerzaam is dat?

Op het programma staat onder andere:
- camera-acteren 
- theateracteren
- tekstbehandeling
- auditietraining
- presentatie

 


HOE WERKT CASTING BIJ XAPP KINDERCASTING?
Door jarenlange ervaring in film- en televisiewereld kunnen wij goed inschatten welk kind het meest geschikt is voor een bepaalde rol of fotosessie. Theater- en filmproducenten, omroepen of fotografen die kinderen nodig hebben om een rol te spelen nemen contact met ons op en wij zoeken voor hen het kind dat het best bij die rol past. 

Wat ons anders maakt in vergelijking met andere castingbureau's is dat wij erg gericht casten. Doordat wij veel met kinderen uit ons bestand werken en daarnaast veel lessen en workshops aan hen geven, kennen wij de meeste kinderen erg goed. Hierdoor is het niet nodig om bij een auditie 100 kinderen uit te nodigen, maar kunnen wij een voorselectie maken en nodigen vervolgens slechts 10 kinderen uit voor een casting. Je doet dus bij ons minder vaak auditie, maar als je auditie doet is de kans op een rol vele malen groter.


WELKE KINDEREN (3 tot en met 18 jaar) WORDEN INGESCHREVEN?
Enthousiaste, talentvolle kinderen springen eruit! Ze zijn op tijd bij een opdracht, zien er verzorgd uit, zijn foto- of camerageniek en geven altijd 100%. Hun sprankelende verschijning en een zekere mate van natuurlijk talent zorgen voor een bijzondere indruk. Het zijn deze kinderen waarnaar wij op zoek zijn!

Wij selecteren kinderen van 3-18 jaar onder andere op basis van ervaringen zoals opleiding, cursussen, eerdere opdrachten, etc. Daarnaast kijken we ook naar type en uitstraling. Het is in onze ogen niet zinvol om een kind in te schrijven wanneer wij op grond van onze kennis en ervaring vermoeden dat een kind slechts een zeer geringe kans op een opdracht heeft. Ook speelt de kwaliteit van de meegestuurde foto’s een grote rol bij de selectie. Wij casten kinderen voor televisieseries, films en commercials dus zijn wij op zoek naar verschillende type kinderen.

Wij ontvangen wekelijks vele inschrijfverzoeken. Van deze verzoeken wordt ongeveer tien procent ingeschreven. De meest (potentieel) talentvolle of cameragenieke kinderen worden aangemerkt met een ster.  


KOSTEN
Een inschrijfverzoek is gratis.


INVULLEN INSCHRIJFFORMULIER
Het invullen van het inschrijfformulier kost wat tijd. Als u echter voordat u begint al wat gegevens bij de hand heeft, zal het invullen een stuk sneller gaan. Het formulier is niet geschikt om in te vullen via een IPAD. Welke gegevens heeft u nodig voor een inschrijfverzoek?
• Persoonsgegevens, adres, telefoonnummers waar u te bereiken bent.
• Schoolgegevens: naam directeur,  telefoonnummer (nodig voor eventuele vrijstellingen) 
• Actuele maten
• Overzicht van relevante opleidingen en ervaring
• Zorg dat u (professionele) digitale foto's bij de hand heeft op uw harddisk of een cd, we vragen minimaal vier en maximaal 15 foto’s. Kijk ook even goed aan welke eisen de foto’s moeten voldoen. Wilt u dat Xapp foto's maakt van uw kind kijk dan in het menu bij "fotoshoot" naar de mogelijkheden
Na het invullen krijgt u een bevestiging per mail. Het kan tot twee weken duren voordat u bericht krijgt of uw kind is opgenomen in ons bestand.