EEN PRAKTIJKVOORBEELD

Xapp krijgt een aanvraag van bijvoorbeeld een reclamebureau. Ze zoeken een meisje dat goed kan zingen en acteren voor een tv-commercial. Via ons willen ze een kind boeken. Soms heeft een opdrachtgever zelf al een voorlopige keuze gemaakt via de gegevens in de database.

Xapp stelt een voorstel van geschikte kinderen samen voor deze specifieke opdracht. Dit voorstel wordt verzonden naar de opdrachtgever. Deze maakt een eerste selectie op basis van de foto’s en de ervaring van uw kind.

Uw kind is één van de geselecteerden. Wij nemen contact met u op om te vragen of u en uw kind beschikbaar zijn voor deze opdracht.

Via een casting kijken wij (samen met de mensen van het productiebedrijf) wie het meest geschikt is voor de opdracht. Wanneer uw kind uitgekozen wordt, worden alle details van de opdracht door een medewerker van Xapp met u besproken.

Als ouder bent u verantwoordelijk voor het op tijd ter plaatse zijn. De begeleider van Xapp ontvangt u op de set en begeleidt uw kind. Houdt u er rekening mee dat ouders meestal niet direct op de set aanwezig mogen zijn.

Dit voorbeeld betreft een wat grotere opdracht, waar nogal wat talent voor nodig is. Er worden dan meestal meerdere kinderen voor een auditie gevraagd. Bij een kleine fotografie-opdracht is het selecteren van een kind vaak eenvoudiger en wordt er alleen op basis van foto’s geselecteerd. Er vindt dan geen auditie of screentest plaats.